Virtuele academie

Toegegeven, ik had het eerder moeten vinden… En ik zit me nu zelfs af te vragen hoe ik het weer gevonden heb. Maar ik ben er wel heel blij mee : Microsoft Virtual Academy. Ik heb nog maar mijn eerste stappen gezet en ben al zeer enthousiast.

MVA

Ik ben aangelogd via mijn hotmail account. Na de aanmelding kan ik bladeren door de diverse categorieën onderwerpen : ontwikkeling voor websites, C#, Dynamics AX, SharePoint. Iedere lessenreeks bestaat uit een aantal video’s

Het bekijken van die video’s levert je punten op. Heb je een reeks voltooid, dan krijg je nog eens bonuspunten. En zo kan je zien hoe ver je staat. Da’s het principe van gamification : maak er een spel van zodat mensen aangemoedigd worden mee te stappen in het verhaal en hun best te doen. 

Die hotmail account is op zich ook al zeer uitgebreid ten opzichte van enkele jaren geleden. Toen had ik enkel een e-mailbox. Nu heb ik een agenda, een adressenboek met verwijzingen naar LinkedIn indien gewenst, een agenda en een skydrive. Mijn documenten in “the cloud” zeg maar. En het leuke daaraan is dat ik een OneNote notitieblok zowel op mijn Windows PC als elders op een Apple Macintosh kan beheren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s