Broodkruimels in SP2013

In SharePoint 2010 waren de broodkruimels standaard aanwezig. Met SharePoint 2013 vind je geen broodkruimels meer zodat je geen zicht meer hebt waar je je ergens in de SharePoint site bevindt. Nochtans is het redelijk eenvoudig die broodkruimels terug te krijgen. De pagina waar ik mijn inspiratie heb gevonden, vind je hier terug : http://blog.sharepointexperience.com/2015/08/sharepoint-2013-breadcrumb/

Aanpassen van de master page doe ik via SP Designer. Ik maak een kopie van de master page waar de site mee werkt en pas de kopie aan zodat ik in het geval van een fout altijd snel terug kan naar de vorige situatie.

kruimels01.png

Ik zoek in de waterlinkmaster naar siteIcon.

kruimels02.png

Iets onder siteIcon staat de breadcrumb vermeld.

kruimels03.png

Een eerste wijziging die ik moet doen, is Visible wijzigen van “false” naar “true”.

kruimels04.png

Daarnaast moet ik nog de tag <div> die verwijst naar ms-breadcrumb-dropdownbox verwijderen. Ik schrap daarom regels 374 en 412.

kruimels05.png

kruimels06.png

En daarmee heb ik wel een broodkruimel, maar nog niet helemaal wat ik had gehoopt.

kruimels07.png

De broodkruimel is echter wel aanwezig als ik klik op het pictogram met de pijl omhoog. Hiermee zie ik de hoger liggende sites.

kruimels08

Activeren van master page op achtergebleven sites

Bij de nieuwe sites zie ik direct de broodkruimels verschijnen. Bij de oudere sites komt de broodkruimel maar niet door.

kruimels10.png

Dit los ik op door naar de siteinstellingen te gaan.

kruimels11.png

Hier kan ik de gewenste hoofdpagina of master page kiezen.

kruimels12.png

Opgelet : als je site geen publicerende site is, kan het zijn dat je de keuze van de master page of hoofdpagina niet te zien krijgt.

kruimels13.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s