de humor van Marvano (1)

Strips zijn mijn grote liefde. En naast de klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, Nero, lees ik graag ook een ernstig werk. Marvano is zo’n stripauteur die zulke pareltjes aflevert. Na een reeks over formule 1 in de jaren dertig, heeft hij een stripreeks over de naoorlogse periode getekend. “De Joodse brigade” speelt zich af in het verwoeste Europa. Niet echt een vrolijk onderwerp, want de holocaust is pas ontdekt in al zijn gruwelijke details. En Marvano is ook maar een mens die hier en daar wat humor in zijn tekeningen steekt om de boel wat luchtiger te maken. Zo zie je in onderstaande tekening 3 figuurtjes staan die toch wel heel sterk doen denken aan een andere stripreeks. Of beeld ik me in dat ik hier een verwijzing zie naar Jommeke, Filiberke en Pekkie ?

Marvano01.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s