de humor van Marvano (2)

PietPienter_BertBibber.jpgHeel leuk om in een strip 2 gemeentes te zien die me nauw aan het hart liggen : Ranst is mijn oude woonplaats en Hamont mijn nieuwe stek.

Maar er is in het 2e album van “De Joodse brigade” meer aan de hand. De tekening onderaan toont aan de rechterkant een scène uit Antwerpen. De kathedraal is duidelijk te herkennen op de achtergrond. Je ziet ook de voetgangerstunnel. En die twee figuurtjes die daar lopen (omkaderd door rood), die doen me toch wel heel sterk denken aan Piet Pienter en Bert Bibber (stripreeks van Pom). Voor wie het niet direct ziet, plaats ik hiernaast een originele tekening van Pom. Bert is zeer herkenbaar aan de rijbroek en laarzen en het kapsel van Piet is al even karakteristiek.

marvano02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s