Fauna en Flora in de zonnetempel

Hergé heeft ook aandacht besteed aan de exotische omgeving van de zonnetempel. Kuifje, Haddock en Zorrino trekken immers dagen op weg naar de zonnetempel om professor Zonnebloem te bedrijven. En dat gaat niet zonder aandacht te besteden aan de plaatselijke fauna en flora om het verhaal zo waarachtig mogelijk weer te geven.

Als je erop let, is het vooral kapitein Haddock die onaangename of verrassende ontmoetingen heeft met de plaatselijke fauna en flora. Zo rolt Haddock in een cactus als hij uit de trein springt. Hij wordt geplaagd door een hagedis tussen zijn schouderbladen als de Indianen hem gekneveld hebben.

De kapitein heeft ook enkele onaangename ontmoetingen met grotere dieren, zoals een beer, een tapir en een miereneter.

Af en toe is er regelrecht gevaar als ze te maken hebben met een grote wurgslang of krokodillen.

Het hoogtepunt uit “de zonnetempel” is wel de scène waarin Bobbie door een condor wordt ontvoerd en naar zijn nest wordt meegenomen. Kuifje klimt de berg op om Bobbie terug te halen, maar wordt dan door de condor aangevallen als hij met Bobbie weer langs het touw wil afdalen. Kuifje ziet er niets anders op dan de poten van de condor vast te grijpen en zo terug naar beneden af te dalen. Die scène kwam trouwens ook voor in de musical “de zonnetempel” omdat die veel pakkender is dan de andere kleinere scènes met dieren.

Plaats een reactie