De invloed van manga’s op westerse strips

Als kind was ik altijd dol op strips, en dan meer bepaald de westerse strips. Of nog juister, de Europese strips, met grootmeesters als Hergé, Vandersteen, Franquin, Lambil, Walthéry, en dan vergeet ik hoogstwaarschijnlijk nog een hele reeks scenaristen en tekenaars die mijn jeugd bijzonder hebben opgevrolijkt.

Het is pas later dat ik heb horen praten over manga’s. Ik heb er zelf geen in huis en heb enkel af en toe in stripspeciaalzaken een manga doorbladerd. Ik heb wel een tijdje video’s gehad, gebaseerd op manga’s. Of moet ik zeggen “animé”, want er waren af en toe wel wat pikante scènes in het verhaal.

De naam “Akira” ken ik natuurlijk, want die naam staat als een huis. De tekenstijl is me dus niet helemaal onbekend. EN die stijl vind ik in bepaalde scènes terug in “Robbedoes en KWabbernoot in Tokio”. Een aanrader, overigens.

En wie wat tekeningen wil zien, kan terecht op deze video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s