Samber is terug !

Voor wie Samber niet kent : het is een stripreeks van Bernard Yslaire. Ik heb de reeks leren kennen, ergens begin jaren ’90. Maar Bernard Yslaire was toen al langer aan de slag. De eerste strip die ik van hem heb gelezen, was “Frommeltje en Viola”. De Franse versie heette “Bidouille et Violette”. En Bernard tekende toen nog met Bernard Hilaire in plaats van Yslaire. Zijn stijl was ook heel anders, maar het passionele zat toen wel al overduidelijk in zijn werk. De man is duidelijk vertrouwd met diepgaande liefdesverhalen. Die soms meer kapot maken dan goed is voor een mens… Maar het levert dus wel kunstwerkjes op. En Samber 6 is nu ook op youtube aangekondigd. Wie eens kennis wil maken met de tekeningen, kan onderstaande video bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s