in Gent, de stad van Raoul Snoeck

Ik zit vandaag in Gent, de geboortestad van Raoul Snoeck. In de trein heb ik in zijn dagboek gelezen. Ondertussen zit ik al in mei 1918, ergens aan het IJzerfront. Raoul schrijft geregeld hoezeer hij zijn ouders, broer en zus en zijn geliefde Gent mist. Daar moest ik aan denken toen ik deze morgen rond 8u15 in Gent Sint-Pieters toekwam.

Raoul Snoeck speelt ook een rol in de stripverhaal van Ivan Petrus Adriaenssens, “afspraak in Nieuwpoort”. Het album is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, waarin we het leven én dood volgen van een Belgische, een Britse en een Franse soldaat. De tekeningen vind ik hier en daar wat houterig getekend, andere tekeningen zijn dan weer heel geslaagd. Maar de grote sterkte van de strip is het verhaal. Ik vond het zo goed dat ik het ondertussen al een tweede keer heb gekocht, om als geschenk te geven aan familie.

En wie wil lezen wat de auteur zelf van zijn strip vindt, kan terecht op de webpagina http://www.stripspeciaalzaak.be/Commentator/Com_IvanAdriaenssens.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s